29-8/8




Hemma i Sverige igen runt den 8e!

Sen jobb 9e&10e, därefter 1 vecka kvar utav lovet! Ajaj tiden går fort...

Ha det bra alla troll. Tjingeling!!

JAG ÄR LEEDIG!

Idag alltså, och ohej vilket fint väder det har varit. Sol och bad har det blivit idag. Men egentligen har jag ändå otur. Jag har varit ledig hur länge som helst, men just den här veckan jobbar jag nästan varje dag. Och vad händer då?, det blir kanon väder! Jaja jag var ju ledig idag iallafall hoppas vädret håller i sig till nästa vecka.

I Tisdags var det verkligen en lång jobbdag. Började klockan 06.00 och slutade efter 24.00, dagen därefter började jag 10.30 och slutade någon gång efter 21 tiden. Men det var ändå kul, trött i fötterna blev man bara. Jag tänkte inte skriva så mycket mer för måste gå ta mig en dusch och sedan iväg till pappa. Hoppas han kan skjusa mig till jobbet imorgon!

Tänkte lägga upp lite bilder från tältningen och lite annat senare ikväll imorgon!


krasl


 



All summer long <3 sumsumsum

morsning

God morgon!

Igår blev det en del shopping. Hela dagen faktiskt. Vi var hemma vid 20.30 tiden. Tur att man inte blev allt för trött i bena iallafall.

Idag är det iallafall dags att bära sig ut i vildmarken haha. Vi åker efter 16 tiden. Igår hann det inte bli någon packning så det får bli strax det!

Ha det gött!!


                  

Tältning snart

Loggar ni en snabbis för att kolla läget lite. Ska snart börja göra pannkakor :) mums! Imorgon blir det shopping och packning. På tisdag är det dags för skogsjenni. Camping! Det 'är mysigt det, helt fri är man. Det enda negativa är väl alla äckliga kryp. Det är som som vill få mig därifrån.

så lite blev det skrivet nu...



Två bilder från idag








plingeliling!

blabla

hejhej. Dåligt med skrivande nu, jag vet. Men det kommer väl bli så på ett tag. Det är sommar och man sitter inte allt för mycket framför datorn. Jasmin står i duschen nu iallafall så tänkte passa på att skriva en snabbis innan vi drar iväg mot lite handlande. Vi gick till en äng idag för att sola lite, sally var med också :)
Igår var det halv bra väder. Vi drog till ekebobadet för att sola och bada lite men snart hann det komma moln. På kvällen drog vi till fysningen för att grilla och ha det lite mysigt. Först höll vi inte på att få någon eld men sen fick vi en ´liten. Det var fuktigt ute det var därför!!
 



Nu är hon klar o jag ska ta mig en snabb dusch! Hej så länge.

soliga fredagen


Jesus så mätt jag är, åhh! Och det är så himla varmt. Undra hur många grader det har varit egentligen?
Johanna och jag har iallafall varit på stranden och solat och badat idag. Vi satt óch åt jordgubbar och körsbär, sen köpte vi glass också. Väldigt mysigt.
Vattnet var kallt med på andra försöket kom vi båda ner. Först var det jag, gick bara ut utan att tänka på att det var kallt. Johanna som hade sagt att hon inte skulle bada bestämde sig sedan får att komma i med.

Nu har vi precis käkat. Vi gick ner till mataffären får att köpa något. Tror Johanna blir lite störd på mitt hälso jag ibland. Jag köpte iaf örtbiffar, stora via bönor & majs sedan bulgur till, medans hon köpte skinkpaj.

Nu väntar vi på att Alex ska komma hit. Han har varit och köpt dricka från systemet. Vi går ut och sätter oss i solen lite senare.. Vi får se vart kvällen leder till, vi ska förbi några till. Mer imorgon!

Trevlig FREDAG !!

Alla barnfamiljer kom till Gunnesgård

Gå ut ut ut ut!! Idag blir det fint väder igen och sedan kommer det bli svaler, molnigt och regnskurar!!

Det finns massor att göra när det är fint väder, gå ut en promenad, gå till stranden, picnic, åka in till stan & ta en fika på någon uteservering. Eller bara sitta vid hamnen och njuta av solen. Om ni bor runt upplands-väsby eller i närheten,  har vi ett kallt Gunnesgård här i Smedby. Det skulle vara jätte roligt för barnfamiljer men andra som gillar djur med.

Gunnesgård är ett en plats där dom har vikingahus, och själva platsen ser ut som det gjorde på den tiden. Dom har djur som springer lösa som, får,kor höns. Sedan har dom grisar. Man får gå in och kolla i dom olika husen. Sedan brukar det finnas aktiviteter att göra där. Fri inträde.

Från hemsidan:
Friluftsmuseet Gunnes gård är en rekonstruktion av en vikingatida gård från början av 1000-talet e Kr. Gården är vackert beläget i ett fornlämningsrikt område där djuren betar på gravkullarna.

Mer finns på hemsidan, http://www.upplandsvasby.se/gunnes

Bara fantasin sätter gränser, om den nu ens gör det vill säga..



Undantag får er som som jobbar eller liknande denna fina dag!

varför inte?

                                  


           Free to run around all day....
                          Free to do it all my way!

Clark Olofsson/Norrmalmstorgsdramat


Igår med aftonbladet fick man med en extra tidning "sommarläsning". Den här gången stod det om Clark Olofsson och Norrmalmstorgsdramat. 
Jag kommer ihåg en gång när jag var mindre, det var en dokumentär på tv om Norrmalmstorgsdramat och min mamma berättade om det och sa att hon kommer ihåg det.  Trots att jag var rätt liten och inte gillade dokumentärer tyckte jag att det var rätt intressant att kolla på.
Jag med tidningen ut i solen idag och läste den. Det var rätt kul läsning faktiskt. Förstår inte hur han gång på gång på gång lyckades rymma från alla sina fängelsestraff, och att han blev som en kändis av median, att många i samhället inte såg honom som någon brottsling utan han blev en folkhjälte.
Själva Norrmalmstorgsdramat. Där trodde jag att det var själva Clark som hade tagit gisslan. Men så var det inte. När hans kompis hade med ett misslyckat försök försökt hjälpa Clark att rymma från fängelset gjorde han så att han gick in på en bank en dag i augusti 1973. Tog fram någon musik grej (inte hade dom väl cd-spelare på den tiden?) satte på musik och sa: Den här festen har bara börjat. Han tog dem som var inne i banken till gisslan. Det han krävde var, 3 miljoner, Clark till banken, en snabb bil, hjälmar och skyddsvästar. Gisslandramat pågick upp till 6 dagar tills allt var över.

Ett av sveriges kanske mest kända & bästa* kriminalhistoria...

                

Poliserna borrade höl och hissade ner en kamera. Bilden som skakade Sverige. En känd bild skulle jag ana.

Rik på brott ville han bli. Och lyckades han? Ja, enligt tidningen iallafall så hade han köpt en båt för 3 miljoner som han åker runt på...Still..

/Jen

jag har den fulaste bloggen



Nej usch jag hatar utseendet på den här bloggen!! Försökte fixa till det en gång, men alla dessa koder och alltmöjligt. Måste försöka fixa det någon gång.

ojoj


bussarna

Dumma busstrejk!! Får väl ringa en taxi imorgon till stranden, blir ju kanon väder i några dagar. Något posetivt iallafall!